BAŞKAN ÇELİKCAN ENGELLİLERİN DÜZENLEDİĞİ ETKİNLİĞE KATILDI

'ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN DA ENGELSİZ BİREYLERLE AYNI ŞARTLARDA YAŞAM HAKKI VARDIR'

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Engellilerin toplumumuzun birer parçası olduklarını belirterek 'Onları topluma kazandıracak ve üretken hale getirecek etkinliklerin bütün kurum ve kuruluşların öncelikli görevlerinden biri olmalıdır.' dedi.

Yeni Duyum Özel Eğitim Merkezi'nin organize ettiği 14. Geleneksel Sokak Şenliği etkinliğine katılan Başkan Çelikcan, onların coşkusuna ortak oldu. Adana'da engelli vatandaşların faydalanacağı Engelli Koordinasyon Merkezini Yüreğir'e kazandıran Başkan Çelikcan bu hizmetle Adana'da bir ilki gerçekleştirdiklerini belirterek 'Evden çıkamayan engelli vatandaşlarımız özel dizayn edilmiş araçlarla evlerinden alınıp Engelli Koordinasyon Merkezimize getirilerek burada düzenlenen seramik, ahşap, resim, ebru sanatı, çalgılı müzik aletleri ve benzeri kurslara katılmaları sağlanmaktadır. Adana'da ilk defa belediyemizde engelli çocuklara yönelik okul öncesi eğitim verilmektedir. Hiç evden çıkmayan bu vatandaşlarımız, bu hizmetimiz sayesinde evlerinden çıkma imkanına kavuşmakla birlikte toplumunda birer parçası olduklarını hissetmektedirler.

Ayrıca kursların yanı sıra belediyemiz tarafından düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklere aileleri ile birlikte katılmaları sağlanıyor. Böylece engelli vatandaşlarımızın aileleri de bu imkanlardan faydalanmaktadır.

Engelli vatandaşlarımızın hislerini paylaşarak, onlarında engelsiz bireylerle aynı şartlarda yaşamayı hak ettiği, dolaysıyla onları toplumsal hayata hazırlayacak ortamları oluşturmak en önemli görevlerimizden biri olmalıdır. Ben bu vesileyle 10-16 Mayıs arasında yapılan tüm etkinliklerin bu günkü gibi coşkulu bir şekilde geçmesini diliyorum.'  şeklinde konuştu

Kenan Evren Mahallesi Toros Kapalı Semt Pazarında gerçekleştirilen 14. Geleneksel Sokak Şenliğine Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çukurova Kaymakamı Dr. Mehmet Ali Özkan ve veliler katıldı.