BAŞKAN ÇELİKCAN DAN 23 NİSAN MESAJI

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda ‘Cumhuriyetin temeli olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının, Gazi Mustafa kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının yıldönümünü kutlamanın onurunu ve sevincini yaşıyoruz.’dedi.

23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu şartlar altında kurularak, milletin iradesinin ortaya koyulduğunun altını çizen Başkan Mahmut Çelikcan “'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' anlayışıyla parlamenter demokrasimizin ve cumhuriyetimizin de temelleri atılmıştır.” dedi.

23 Nisan’ın, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olması bakımından da ayrı bir öneme sahip olduğunu dile getiren Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan “Bugün bu anlamlı günü tüm dünya çocuklarıyla birlikte kutlama mutluluğunu yaşıyoruz. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız geçmişten aldıkları güçle, geleceği şekillendirecek, müreffeh bir Türkiye'nin, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstleneceklerdir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, ülkemize, bölgemize ve bütün dünyaya barış ve mutluluk getirmesini diliyorum” diye konuştu.