BAŞKAN ÇELİKCAN 5 YILDA ÇOK HİZMETLER YAPTIK

BAŞKAN ÇELİKCAN

'5 YILDA ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPTIK

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR'

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan geride kalan 5 yılda çok güzel çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yapılan yatırımlarla önümüzdeki dönem Yüreğir'in altın çağını yaşayacağını belirten Başkan Çelikcan ' Görev yaptığım 5 yıl içerisinde Yüreğir ilklerle tanıştı. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan hizmet binası dışında tapulu malı yoktu. Şimdi ise 11 adet kültür evi, 11 adet taziye evi, 1 adet kültür merkezi, 1 adet engelli koordinasyon merkezi, kapalı semt pazarı Yüreğir halkının hizmetinde. Kültür evi, taziye evi ve kapalı semt pazarlarını önümüzdeki dönem daha da yaygınlaştıracağız. Kültür Evlerimizden 30 bin vatandaşımız faydalandı.

HEM BORÇ ÖDEDİK HEM HİZMET YAPTIK

Göreve geldiğimizde  Yüreğir Belediyesi'nin 110 trilyon borcu vardı (eski parayla). Bu borcun 90 milyonunu bu dönemde ödedik. Bir taraftan da kendi borcumuzu ödedik.  Eğer geçmiş dönemden bu kadar borç kalmasaydı bu yaptıklarımızın 2 katı daha fazla yatırım yapardık. Ama önümüzdeki dönem borcu sıfırlanmış ve daha fazla yatırım yapan bir belediye olacağız.Eğer ben de bizden öncekiler gibi borçları ödemeseydik her tarafı borç ve yatırım yapamayan bir belediye olacaktı. Ama şimdi Yüreğir Belediyesi 2-3 yıl içerisinde hiç borcu olmayan bir belediye olacaktır.

YÜREĞİR TARİHİNDE EN FAZLA YOL ÇALIŞMASI BU DÖNEMDE GERÇEKLEŞTİ

Göreve geldiğimizde vatandaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde en fazla şikayet yol konularında geldi. Biz de bu amaçla yol çalışmalarına ağırlık verdik. Bu amaçla 820 bin m2 sathi kaplama, 370 bin ton sıcak asfalt,520 bin m2 kilitli parke çalışması gerçekleştirildi. 5 yılda 20 yıldan daha fazla yol çalışmasını bu dönemde gerçekleştirdik.

YÜREĞİR DE GERÇEK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BAŞLATTIK

Bölgemiz deprem bölgesinde. Ayrıca Yüreğir yıllardan bu yana düzensiz kentleşme dolayısıyla gecekondu cenneti konumunda. Biz de bu amaçla ilçemizde 9 ayrı bölgede dönüşüm çalışmaları başlattık. Kışla Mahallesinde 324 konut yıkıldı.Yerine 786 konut yapılacak. İhalesi yapıldı ve müteahhit yakın zamanda temelleri atacak.

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEM SOSYAL KONUTLARA AĞIRLIK VERECEĞİZ

Yüreğir de sosyal konutlara ağırlık vereceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Baklanlığı, TOKİ ile işbirliği yaparak  fakir ve muhtaç vatandaşlarımızın en temel ve zaruri ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyacının karşılanması ve onlara insanca yaşam standartları çerçevesinde “barınma” imkanı sunulmasını sağlayacağız.

YATIRIMCILARIMIZA ELİMİZDEN GELEN KOLAYLIĞI SAĞLIYORUZ

Yüreğir'e yapılacak olan kamu yatırımları ve özel yatırımları bütün dikkatleri buraya çevirmiş durumda. Sağlık Kompleksi, Bölge Adliye ve Adana Adliye sarayları ilçemiz sınırları içerisine yapılmaktadır. Yeni yapılan ve yapılacak olan özel yatırımlar ilçemizin gelişmesine önemli katkılar sağlamaktadır. Bütün yatırımcılarımızın gözü şu anda Yüreğir'e çevrilmiştir.

YÜREĞİR'İN EN BÜYÜK PARKINI YAPTIK

Yüreğir'in en büyük parkı olan 'Kültür Park'ı bu dönemde yaptık. Bunun yanı sıra 59 semt pazarımızı yeniledik ve halkımızın hizmetine sunduk.' şeklinde konuştu.