BAŞKAN ÇELİKCAN SURİYELİ AİLELERE SAHİP ÇIKTI

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan soğuk kış şartlarında çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileleri Ahmet Yesevi Kültür Evi’ne yerleştirdi. Başkan Çelikcan “Allah kimseyi vatansız bırakmasın, her şeyden önce insanlık görevini yerine getiriyoruz.”dedi.

BAŞKAN ÇELİKCAN: “İNSANLIK GÖREVİMİZ”

Hava koşullarının sertleştiği ve yağmurların şiddetini artırdığı şu günlerde ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye’ye sığınan ve çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli aileler Başkan Çelikcan’ın talimatıyla Yüreğir Belediyesi Ahmet Yesevi Kültürevi’ne taşındı. Özellikle çocukların soğuk hava ve olumsuz hava şartlarından daha fazla etkilenmemesi için böyle bir kararı aldıklarını belirten Başkan Çelikcan ayrıca ailelere mont ve ayakkabı dağıttı, çeşitli giyim malzemeleri ile gıda ihtiyaçlarını giderdi. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Çelikcan “Biz kadim bir geleneğe sahip olan bir milletin evlatlarıyız. Ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle bize sığınan Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmak her şeyden önce insanlık görevimiz. Çadırlarda zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Bir de bunlara olumsuz hava şartları eklenince durumları daha da ağırlaştı. İmkanlarımız ölçüsünde bütün gayretimizle seferber olduk. Suriyeli misafirlerimize Ahmet Yesevi Kültürevimizin kapılarını açtık. Allah kimseyi vatansız bırakmasın.” şeklinde konuştu.