YÜREĞİR’DEN HALEP’E YARDIM ELİ UZANDI

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Halep'teki sivillere ulaştırılmak üzere 1 TIR dolusu insani yardım malzemesi gönderdi.
Suriye'de son 6 yıldır sivillerin insanlığı utandıran zulümlere uğradığını belirten Başkan Çelikcan; ''Suriye'de vahşet durmuyor. Bugüne kadar binlerce sivil insan hayatını kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. Hayatta kalanlar ise bombalar, silahlar ve açlık tehdidi altında ölüm kalım savaşı veriyor. Dünyanın gözü önünde sistematik bir katliam gerçekleştiriliyor. Hayatta kalan insanların yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla 1 TIR dolusu malzemeyi Halep'te yaşayan mağdur insanlara teslim etmek üzere bölgeye gönderdik.'' dedi.
Yaşanan bu insanlık dışı trajediden en çok çocukların ve kadınların etkilendiğini belirten Başkan Çelikcan: ''Halep'te yaşayan kardeşlerimiz bir kaç aydan bu yana temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Sadece yaşamaya çalışan masum insanlara yapılan zulmü dünyaya anlatmak ve onlara dost elimizi uzatmak insanlık borcudur. Bu sebeple 1 TIR dolusu yardım malzemesini oradaki kardeşlerimize ulaştırmak üzere gönderdik'' diyerek tüm insanlığın burada yaşanan drama sessiz kalmamaya devam ettiğini belirtti.
Hemen yanı başımızda yaşanan bu dramda, insani konuların bütün dünya tarafından göz ardı edildiğini belirten Başkan Çelikcan: ''Ölümden kaçan milyonlarca Suriyeli vatandaşı ülkemizde misafir ediyoruz. Biz kapımızı açmasaydık suçsuz insanlar katliamlara maruz kalacaklardı. Türkiye her zaman olduğu gibi bundan sonra da mazlumların yanında, zalimlerin karşısında olmaya devam edecektir'' şekline konuştu.