YÜREĞİMİZ YANDI ACININ TARİFİ YOK

Aladağ’da 11’i öğrenci 12 kişinin hayatını kaybettiği yangınla birlikte  devletin tüm birimleri Aladağ’a yardıma koştu. Başkan Mahmut Çelikcan yangının ardından ulaştığı ilçede, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve yetkililerle gece boyunca süren çalışma ve incelemelere katıldı. Gece yarısı ilçeye ulaşan Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan bölgede incelemelerde bulundu.

34 kız öğrencinin kaldığı kız yurdunda çıkan yangına, Adana Büyükşehir Belediye İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüdüğü itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangının duyulmasının hemen ardından Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yüreğir Belediye Başkan Mahmut Çelikcan ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yetkililer bölgeye hareket etti. Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik’in katıldığı söndürme ve soğutma çalışmalarında saatler ilerledikçe durum ağırlaştı. Yaralı öğrenciler Adana’daki çeşitli hastanelere sevk edilirken kız yurdunda 11’i öğrenci 12 kişinin hayatanı kaybettiğini Vali Mahmut Demirtaş yaptığı açıklama ile duyurdu. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ilçeye gelen Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan’a, Adana Valisi Demirtaş, AK Parti İl Başkanı Fikret Yeni, Aladağ Belediye Başkanı Akgedik, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ile birlikte brifing verdi
Bakanlarla birlikte sabaha karşı Adana’daki yaralı öğrencileri ve yurt görevlilerini hastanede ziyaret eden Başkan Çelikcan, bu tür acıları tekrar yaşanmaması dileğini belirterek şöyle konuştu ” Haberi alır almaz Aladağ’a hareket ettik. Yangının çıktığı yer, Sinanpaşa mahallesinde bulunan, çevre köylerden gelen kız çocuklarımızın kaldığı bir kız öğrenci yurdu. Malesef eğitim için ülkemizin geleceği 11 çocuğumuzun ve bir öğretmenimizin hayatını kaybettiğini orada öğrendik. Bizim de evlatlarımız var, gerçekten çok derinden yüreğim yandı. İçimiz kan ağlıyor. Milletimiz için bu acının bir tarifi yok. Allah bize benzerini ve beterini yaşatmasın, biz incelemelere devam ederken ekiplerimizde Adana’daki hastanelerde yaralı yakınlarının yardımına koştu. Ailelerin acılarını paylaşmak onların mağdur olmamaları için çaba sarfediyoruz. Bakanlarımız, devletimiz tüm birimleri ile görevinin başında, milletinin hizmetindedir. Yangınla ilgili konusunda uzman polis ve savcılar görevlerinin başındadır. Milletimizin başı sağolsun, çok büyük bir acı yaşıyoruz. ”