25 KASIM 2016 TARİHENE KADAR UZATILDI

EMLAK, ÇTV VE İLAN REKLAM BORÇLARI YAPILANDIRILMASI UZATILDI

Emlak, ÇTV ve İlan Reklam borcu olan vatandaşlara ödeme kolaylığı. 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili kanun yürürlüğe girdi. Yürürlüğe giren kanuna göre 30 Haziran 2016 tarihi ve öncesi borçlar yeniden yapılandırılacak. Yürürlüğe giren 6736 sayılı bazı alacakların yeniden yapılandırması ile ilgili yasanın vatandaşlar için büyük bir ödeme kolaylığı sağlayacağını belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 'Bu kanun ile vatandaşlarımızın kaçırmaması gereken birçok imkân tanınmıştır. Bunlardan en önemlisi ise borçlu mükelleflere getirilen ve borçların yeniden yapılandırılmasına imkân sağlayan düzenlemedir.

Vatandaşlarımızın 30 Haziran 2016 tarihi ve öncesi borçları yeniden yapılandırılacaktır. Yapılandırılan borçlar 36 ay 18 eşit taksitte ödenebilmektedir. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşların kanunun belirlediği oranda cezaları silinecek, hesaplanan gecikme zammı ve faizi silinecek yerine ilgili dönemlerle ilgili yurt içi ÜFE aylık değişim oranları uygulanacaktır. Müracaat etmeyen vatandaşlar bu haklardan faydalanamayacaktır. Yapılandırmanın son başvuru tarihi 25 Kasım 2016'dır.' dedi. Başkan Çelikcan "Ödemelerin belediye içerisindeki veznelere, kaymakamlık şubesine, gezici tahsilât veznelerine, Halk Bankası şubelerine yapılabileceğini aynı zamanda Yüreğir Belediyesi web sitesi üzerinden de ödenebileceğini söyledi.

Vatandaşlar yapılandırdıkları borçlarını 36 ay 18 eşit taksitte ödeyebilecek. Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşların 25 Kasım 2016 tarihine kadar Yüreğir Belediyesi'ne başvurmaları gerekmektedir. Başvurular Yüreğir Belediyesi Web sayfasında da yapılabilir