ETRAC YÜREĞİR 2016 BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Adana’da iki gün süren Türkiye’nin en büyük geleneksel okçuluk müsabaka ve şenlikleri ETRAC YÜREĞİR 2016 (Avrasya Uluslararası Geleneksel Okçuluk Müsabakaları) Yüreğir Belediyesi ve Yüreğir Kaymakamlığı organizasyonu ile 19 ülkeden 600 yerli, 120 yabancı sporcunun katılımıyla gerçekleşti. Geleneksel okçuluğa ilgi duyan binlerce kişinin takip ettiği etkinliklerde Kılıç Kalkan, Cirit, Gökbörü, atlı akrobasi, Çevgan (polo) oyunları ve şovları izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

'ETRAC YÜREĞİR 2016 'Avrasya Geleneksel Okçuluk Müsabakaları’ 8-9 Ekim tarihlerinde Mustafalar Köyü mesire alanında gerçekleştirildi. Bu yıl 8’incisi gerçekleştirilen müsabaka ve şenliklerde, atlı ve yaya okçular hedefe en iyi atışı yapmak için birbirleri ile kıyasıya çekişti. Özellikle atlı okçuluk müsabakalarında ‘Puta’ adı verilen hedefe en iyi atışı yapmak için verdikleri mücadaleyle sporcular nefes kesti.

ADANA'DA BİR İLK OLDU

ETRAC'ın büyük bir organizasyon olarak dünya sporcuları için prestijli bir organizasyon oludğunu kaydeden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan şu bilgileri verdi; “Adana ve ülkemiz için büyük bir organizasyona ev sahipliği yapıyoruz, neredeyse Adana bu konuda bir ilki yaşıyor. Ata sporu okçuluğu Adanamızla buluşturmamız bölge tanıtımı için oldukça önemli. Avrupa’dan Amerika’dan ve Asya’dan sporcular ile yurt içinden 480 sporcu katıldı. Vatandaşlarımızı hafta sonu seyir zevki yüksek bir etkinlikle buluşturduk. Ata sporlarımıza, geleneğimize, milli değerlerimize sahip çıktık bu organizasyona katkıları nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanlığı’mız ve Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a, Dünya Etno Sporlar Konfedarasyon Başkanı Sayın Bilal Erdoğan’a ve Türk Havayolları’na müteşekkirim. Yüreğir Kaymakamlığı ile önemli bir etkinliği tamamlamanın gururunu yaşıyorum.”

FİLM SAHNELERİNİ ARATMADI

ETRAC YÜREĞİR 2016'’nın en heyecanlı gösterisi Kırgız ekibin at üzerinde kendilerini ateşe vererek yaptıkları gösteri oldu. Kırgız gösteri ekibinin alevler arasında izleyicilerin önünden dört nala at üzerinde geçişleri heyecan yarattı. Müsabakaların ikinci gününde . Kökbörü, Cirit ve Çevgan oyunu büyük ilgi gördü.

SİYASİLERDEN YOĞUN İLGİ

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Yüreğir Kaymakamı Fatih Genel'in ev sahipliği yaptığı ETRAC YÜREĞİR 2016 müsabakalarının ilk gününe AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti Adana Milletvekilleri Av. Mehmet Şükrü Erdinç, Tamer Dağlı, Fatma Güldemet Sarı, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Dünya Etnospor Konfederasyon Başkan Yardımcısı Dr. Hakan Kazancı, katıldı.

ETRAC 2016 ATLI OKÇULUK SONUÇLARI

4 ayrı dalda düzenlenen atlı okçuluk yarışmalarında Memlük Büyüklerde 1. Lukas Novodny, 2.Murat Boncuk, 3.Davut Çakır olurken Menlük gençlerde ise 1.Yusuf Kilci,2.Janset Genel, 3.Uygar Çakır oldular.
Kabak atışları büyüklerde 1.Yasin Eren, 2. Yavuz Ayaz, 3.Lukas Novadny oldu. Kabak Atışları Gençlerde ise 1.Yusuf Kilci,2. Dilara Bal, 3.Uygar Çakır oldular.

ETRAC 2016 YAYA OKÇULUK SONUÇLARI

16 Yaş Altı Hareketli Puta :1.Ahmet Berkay Kalay, 2. Mert Kaya, 3. Barış Özcan, 16 Yaş Sabit Puta: 1. Mustafa Yiğit Kaya, 2. Yaren Nur Tekeli, 3. Barış Özcan. Bayanlar Hareketli Puta:1. Neslihan Candan,2. Büşra Nur Yönev, 3.Saliha Mürüvet Aksoy. Bayanlar Sabit Puta 1.Andrea Racz, 2.Latife Reyhan Başer, 3.Habibe Yakışık. Erkekler Hareketli Puta: 1.Bekir Büyüksındır, 2.Atilla Göçer, 3.Ahmet Öksüz. Erkekler Sabit Puta: Mehmet Berkant Gezer, 2.Atilla Göçer, 3.Tahir Çağman oldular.