YÜREĞİR KÜLTÜREVLERİNDE ‘OKULA DESTEK KURSLARI’ BAŞLADI

2016-2017 Eğitim Öğretim sezonuyla birlikte, Yüreğir Belediyesi’ne bağlı 11 kültürevinde ‘Okula Destek Kursları’ da başladı. Hiçbir ücret alınmadan öğrencileri hem hayata hem de sınavlara hazırlayan Okula Destek Kurslarına katılan öğrencilerin eğitim setleri de Yüreğir Belediyesi tarafından karşılanıyor.
Yüreğir Belediyesi’ne ait 11 kültürevinde; kaynakçılıktan tekstile, el sanatlarından müzik kurslarına kadar 68 branşta 800’e yakın meslek edindirme ve hobi kurslarından her yıl binlerce Yüreğirli faydalanıyor. Yüreğirlilerin yoğun ilgi gösterdiği kültürevlerindeki bu kursların yanı sıra ''Okula Destek Kursları'' da öğrencilerin vazgeçilmez adresi oldu. Kültürevlerinde; hafta içi ve hafta sonu olmak üzere verilen kurslarda öğrenciler, hayata ve sınavlara hazırlanıyor. Kurslarda rehberlik hizmetleri de alan öğrenciler, düzenli olarak yapılan deneme sınavları ve tarama testleri ile eksikliklerini görme imkânı buluyor.
Ayrıca öğrenciler; gezi, tiyatro, sinema, piknik gibi etkinliklerle stres atarak gönüllerince eğleniyor. Yüreğir Belediyesi, başarılı öğrencileri tablet PC ve çeşitli hediyelerle ödüllendiriyor. Bütün öğrencilerin eğitim setleri de ücretsiz dağıtılıyor. Kültürevlerindeki ‘Okula Destek Kursları’, eğitime büyük destek sağlarken, bu kurslardan yararlanan öğrenciler hiçbir ücret ödemiyor.
BAŞKAN ÇELİKCAN: KURSLARIMIZ ÜCRETSİZ
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kültürevlerindeki ‘Okula Destek Kursları’nın önemini: “ “Yüreğir’e kazandırdığımız 11 kültürevimizde birçok meslek edindirme kursu ve hobi kurslarının yanı sıra Okula Destek Kursları da veriyoruz. Binlerce öğrencimiz bu kurslardan ücretsiz faydalanıyor. Geçen yıl bu kurslarımıza gelen öğrencilerimizden bir tanesi Adana birincilerinden biri oldu. Kaliteli ve düzgün eğitim veriyoruz.'' şeklinde açıkladı.
Yüreğir’in eğitimdeki makûs talihini yenmesi ve eğitim kalitesinin yükselmesinde büyük rol oynayan kültür evleri dershanelerin kapatılması süreciyle birlikte önemini artırdığına dikkat çeken Başkan Çelikcan: “Kültür Evlerimizde eğitim gören birçok öğrencimiz çok güzel okullara yerleştiler. Bu da bizi mutlu etmektedir.” dedi.