YÜREĞİR KÜLTÜREVLERİ MESLEK SAHİBİ YAPIYOR

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Avrupa Birliği Projesi kapsamında Murat Göğebakan Kültürevi’nde devam eden Aşçılık Kursu öğrencilerini ziyaret etti. Aşçı adaylarının hazırladıkları yemeklerin tadına bakan Başkan Çelikcan, Yüreğir’den gastronomi sektörüne profesyonel aşçılar yetiştiğini söyledi. Kursiyerler proje boyunca eğitimlere geldikleri her gün için 7 Avro cep harçlığı alıyor.

Yüreğir Belediyesi Kültürevleri’nde iş sahisi olmak isteyen gençlere mesleki eğitimler ara verilmeden devam ediyor. Yüreğir Belediyesi’nin kültürevlerinde kurulan mesleki eğitim atölyelerinde süren eğitimler, hem sektöre nitelikli personel kazandırmayı, hem de işsiz gençlerin istihdamı ile ülke ekonomisine katkı sağlanması amaçlanıyor. Proje kapsamında verilen aşçılık kursunda kursiyerlere gastronomi ve yiyecek tarihi, yemek bilimi, tat bilimi tanımları, gurme ve gurmelik kavramları, yöresel yemekler ve yeme içme kültürünün ulusal düzeyde tanıtımı ve sunumları, tarihte mutfak ve aşçılık sanatının gelişimi ile yiyecek tarihi, menü planlama, standart yemek reçetesi, mutfak ekipmanları kullanımı gibi birçok konuda pratik ve uygulamalı eğitimler veriliyor.

BAŞKAN KURSİYELERİN LEZİZ YEMEKLERİNİN TADINA BAKTI

Murat Göğebakan Kültürevi’ni ziyaret eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, kursiyerlerin hazırladıkları yemeklerin tadında baktı. Yemekleri lezzetli bulduğunu ifade eden Başkan Çelikcan, Yüreğir Belediyesi’nin sektöre profesyonel aşçılar yetiştirdiğini kaydetti. . Renkli görüntülere sahne olan ziyaret sırasında açıklama yapan Başkan Çelikcan şöyle konuştu “Belediyemizin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Avrupa Birliği projesi kapsamında yürüttüğü kurslarımızdan mezun olan gençlerimiz nitelikli personel olarak iş hayatına adım atıyorlar. Proje ile birlikte işsiz gençlerimiz meslek sahibi olarak iş imkânına kavuşuyor. Belediyemiz buradan bu kurslardan sektöre profesyonel aşçılar yetiştiriyor. Hepsi yetenekli pırıl pırıl gençler. Gurur verici bir tablo.”