MÜBAREK KURBAN BAYRAMI TÜM İNSANLIĞA HUZUR VE BARIŞ GETİRSİN

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı.

Başkan Çelikcan’ın Kurban Bayramı mesajı şöyle;

“Ecdadımız, bayramların coşkusunu kutsal bir emanet misali kuşaktan kuşağa bizlere kadar ulaştırmıştır. Kurban ibadeti, fakirlerin ihtiyacını temin ederken, zengin ile fakirin kaynaşmasını ve toplumda sosyal dayanışmayı sağlar. Müminler bir yandan Allah’a kulluk görevlerini yerine getirirken, diğer yandan da topluma ve insana karşı mesuliyetlerini ifa etmiş olur. Böylece insanlar arasında sevgi ve kardeşlik hisleri gelişir. Kin ve düşmanlık gibi fertleri birbirinden soğutan ayıran duygular kendiliğinden erir ve yok olur gider.

BAYRAMLARDA BİZE DÜŞEN GÖREV

Bizlere düşen görev; zenginiyle-fakiriyle, yaşlısıyla-genciyle bayramları gerçek manada değerlendirebilmek, idrak etmek ve milletçe birlik ve beraberliğimizin perçinlendiği, sevinçte, kederde bir ve beraber olabilmenin yüce erdemine ulaşıldığı günler haline getirebilmektir. Kurban Bayramı’nın tüm insanlığa barış getirmesini temenni eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Bayramın ülkemize, İslam alemine ve dünya halkına huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. Bayramda küskünlükler sona ermeli birlik ve beraberlik en üst seviyeye çıkmalıdır.”