YAZ OKULLARIMIZLA 3 BİN ÇOCUĞUMUZA ULAŞTIK

YÜREĞİR Belediyesi yaz aylarında düzenlediği kurs ve spor okulları ile Yüreğirli gençlerin yaz aylarında etkin eğitim ve spor imkanı sağlıyor. Bu yılda, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan tarafından hayata geçirilen11 Kültürevi ve 8 sopr tesisinde gençler yaz boyu ücretsiz kurslardan faydalandı.

Her yıl düzenli olarak yapılan Yüreğir Belediyesi Yaz Futbol Okulu’undan, bu yıl 8- 16 yaş arasındaki 3 bin öğrenci faydalandı. Haziran ayında okulların kapanmasıyla birlikte 19 ayrı sahada uzman hocalar eşliğinde çalışmalarını sürdüren öğrenciler sokağın olumsuz koşullarından uzaklaşıp spora yönlendirildi. Yaz spor okuluna gelen öğrencilerin spor malzemelerini Yüreğir Belediyesi’nce karşılandı.

Yüreğir’de farklı lokasyonlarda 7 yılda hayata geçirilen 11 adet kültürevinde bu yıl öğrencilere bağlama, gitar, piyano dersleri ve güreş, tekvando gibi salon sporları eğitimleri verildi. Gençler zamanlarını en iyi değerlendirme imkânına kavuştu.
Her yaz düzenlenen kursların Yüreğir Belediyesi’nin gelenekleri arasında bulunduğunu kaydeden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan belediyenin yaz faliyetleriyle ilgili şu bilgileri verdi; “Yaz Futbol Okulu' kursları ile yetenekli gençleri keşfedip Türk futboluna kazandırmayı hedefledikleriyoruz. Bu güne kadar birçok gencimizi keşfederek hem kendi spor kulüplerimizde oynamasını sağladık, hem de daha üst gruplardaki takımlarda futbol oynamalarına vesile oluyoruz. Gençlerimizi Türk futboluna kazandırıyoruz. Burada bizim asıl amacımız her mahalleye bir spor tesisi kurarak gençlerimizin spor yapmalarını sağlamaktır. Bugüne kadar mevcutların yanı sıra 8 adet spor kompleksini Yüreğir'e kazandırdık. Yenilerini de yapmaya devam ediyoruz.”

KÜLTÜREVLERİ EĞİTİM YUVASI OLDU

Yüreğir'de faliyetlerin merkezi haline gelen 11 kültürevi, öğrencilerin yaz-kış uğrak yeri haline geldiğini kaydeden Başkan Çelikcan gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutacak tüm kültürel ve sportif faliyetlerini desteklediklerini kaydederek şöyle konuştu; “Kültürevlerimiz bölgemizde büyük bir eksikliği gidermiş durumda. Ücretsiz verilen ders takviye kurslarından her yıl binlerce öğrenci faydalanıyor. Yaz aylarında ise hobi ve meslek kursları açarak öğrencilerimizin yaz aylarının dolu geçmesini sağlıyoruz. Yeteneği ve hevesi olan çocuklarımızın müzik enstrumanları, resim, halk oyunları ve yabancı dil kurslarının yanı sıra salon sporları olan güreş ve tekvandodan öğrencilerimiz ücretsiz faydalanıyorlar. Bu kurslarımızdan her yıl binlerce çocuğumuza ulaşıyor ve onları doğru yönlendiriyoruz. Bu ise bizi mutlu ediyor. Buradaki amacımız çocuklarımızın boş zamanlarını en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlamaktır. Spor ve değişik aktivitelerle uğraşan çocuklarımız sokağın olumsuz koşullarından uzaklaşıp daha sosyal hale geliyorlar. Çocuklarımıza uzman eğicilerimiz sadece spor eğitimi değil, kişisel gelişim eğitimleri de sağlanıyor.”