BAŞKAN ÇELİKCAN; MİLLET İRADESİNİN ÖNÜNE KİMSE GEÇEMEZ

“ALÇAKCA VE HAİNCE YAPILAN KALKIŞMAYI LANETLİYORUM ”

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 15 Temmuz 2016 gece saatlerinde Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecek olan hainlerin kalkışmasıyla ilgili degerlendirmelerde bulundu. Adana’da, milletin demokrasisine sahip çıktığını, yüzbinlerce vatandaşla darbecilere ve cuntacalara geçit verilmediğini söyledi.

Başkan Çelikcan’ın darbe girişiminin başlamasından itibaren, AK Parti Adana İl Teşkilatı’nda milletvekilleri, il ve ilçe teşkilat başkanları ile birlikte yüzbinlerce vatandaşla tek yürek olarak tepki gösterdiklerini kaydeden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın açıklaması şöyle. “Darbe yapmak isteyen cuntacı paralel çete üyeleri, millet iradesinden darbe yediler. Ve en güzel cevabı aldılar. Türkiye, demokratik bir hukuk devletidir. Ülkeye büyük acılar veren, her anlamda telafi edilemez kayıplara yol açan darbeler, tarih sayfalarında bir kara leke olarak yerini almıştır. Demokrasinin, Türkiye’nin, seçilmiş hükümetinin ve milli iradenin yanındayız ve bu duruşumuzu her ne pahasına olursa olsun ‘Sayın Cumhurbaşkanımız’ın ifadesi ile ‘sonunda ölüm dahi olsa bu bedeli bu necip millet için ödemeye hazırız.’

Vatandaşlarımız; canı pahasına, Türkiye'ye ihanet etmeye devam eden paralel yapının giriştiği darbeye geçit vermemiştir. Milletimiz; demokrasiye ve Türkiye’nin seçilmiş sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım yönetimindeki 65. AK Parti iktidarına, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sahip çıkmıştır.

Kendi halkını, meclisini, polisini, silah arkadaşlarını ve devlet binalarını, kendilerine emanet edilen silahlarla bombalayan, kurşunlayan paralel vatan hainlerinin alçak yüzünü bir kez daha tüm dünya görmüştür. Halkımızın iradesi dimdik ayaktadır.
Paralel çeteye karşı mücadele ederken şehit düşen güvenlik görevlilerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun.
Ülkemizin geleceğine, milli iradeye, demokrasimize sahip çıkan vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Ülkemizin kutlu yürüyüşü devam edecektir.”

Mahmut Çelikcan

Yüreğir Belediye Başkanı