YÜREĞİRLİ GENÇLER ÜCRETSİZ KURSLARLA MESLEK SAHİBİ OLUYOR

Yüreğir Belediyesi’nce sürdürülen Avrupa Birliği Projesi ’Kültürevleri Modeliyle Sürdürülebilir ve Yaygınlaştırılabilir Genç İstihdamı’kapsamında 18‐29 yaş arası işsiz gençlere ücretsiz meslek edinme kursları başlatıldı. Yüreğirli gençler kurslarda, aşçılık, Kaynakçılık, Bilgisayar Teknik Servis Elemanlığı gibi bir çok mesleki alanda eğitimler alırken, kursiyerlere günlük 7 Avro cep harçlığı ödenecek. Başkan Çelikcan Yüreğirli gençlerin kıymetli zamanlarını en iyi şekilde değerlendirecekleri kurslarla meslek sahibi olacağını belirtti.

180 GENÇ MESLEK SAHİBİ OLACAK
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yaptığı açıklamada Aşçılık ve Kaynakçılık Mesleki Eğitim Kursları için 60 ar kişi, Bilgisayar Teknik Servis Elemanlığı Mesleki Eğitim Kursları için 60 olmak üzere toplam 180 kişi bu kurslardan faydalanacağını belirtti. Kurslar 5 ay sürecek.
KURSLAR 18 TEMMUZ'DA BAŞLIYOR
Yüreğir Belediyesi tarafından Yüreğir ilçesinde gerçekleştirilecek olan “Kültürevleri Modeliyle Sürdürülebilir ve Yaygınlaştırılabilir Genç İstihdamı” isimli Avrupa Birliği Projesi kapsamında Yüreğir ilçesine yaşayan en az ilköğretim mezunu, 18‐29 yaş aralığındaki işsiz gençlere verilecek Aşçılık, Kaynakçılık ve Bilgisayar Teknik Servis Elemanlığı mesleki eğitimleri için kurs kayıtları başladı. Kurslar 18 Temmuz'da başlıyor.
GÜNLÜK 7 AVRO CEP HARÇLIĞI
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan kurslara katılanların masraflarının karşılanacağını belirterek 'Mesleki eğitim alacak bütün kursiyerlere günlük 7 Avro cep harçlığı ödenecektir. Mesleki eğitimlerin yanı sıra kursiyerlere girişimcilik eğitimleri de verilerek, isteyenlerin KOSGEB desteği ile kendi işyerlerini açmaları teşvik edilecektir.
ADANA'DA İLK UYGULANAN PROJE
Ayrıca mesleki eğitimleri başarı ile bitiren gençlerimizin bilgileri proje Kapsamında kurulacak internet sitemizde de yayımlanarak isteyen İşverenlerimizin bu nitelikli genç elemanlara hızlı bir şekilde ulaşabilmeleri de sağlanmış olacaktır. Bu yönüyle Adana ilinde bir ilk olacak projemiz, işveren ile nitelikli genç işsizlerimiz arasında doğrudan bağlantı kurulmasını da sağlamış olacaktır.' şeklinde konuştu.

Müracaatlar aşağıdaki kültürevlerine başvuru formu doldurularak yapılacaktır.

Aşçılık Mesleki Eğitim Kursları İçin Başvuru:
Murat Göğebakan Kültür Evi (Atakent Mah.)
Tel: (322) 3222777
Kaynakçılık Mesleki Eğitim Kursları İçin Başvuru:
Yunus Emre Kültür Evi (Kiremithane Mah. 2673 Sok)
Tel: (322) 3296566
Bilgisayar Teknik Servis Elemanlığı Mesleki Eğitim Kursları İçin
Başvuru:
Fatih Terim Kültür Evi (PTT Evleri)
Tel: (322) 3270307