MEVLANA KÜLTÜR EVİ’NDE SERGİ HAFTASI

KURSİYERLERİN ESERLERİ GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Yüreğir Belediyesi Kültür Evlerinde kursiyerlerin el emeği, göz nuru hazırladığı ürünlerin sergileri devam ediyor. 18 Ocak Pazartesi günü açılışını Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın yaptığı Mevlana Kültür Evi sergisini 22 Ocak Cuma gününe kadar vatandaşlar gezebilecek.

2016 YILI KÜLTÜR EVİ SERGİLERİ DEVAM EDİYOR

Geçen hafta Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nde ilki gerçekleştirilen 2016 yılı sergilerinin ikincisi 18 Ocak Pazartesi günü Mevlana Kültür Evi’nde düzenlendi. Açılışını Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın yaptığı Mevlana Kültür Evi ürünleri sergisi 22 Ocak Cuma gününe kadar vatandaşların beğenisine sunulacak. Kültür Evlerinin Yüreğir ve Yüreğirlinin gelişiminde önemli bir rol üstlendiğini belirten Başkan Çelikcan, “2016 yılı sergilerimizin ilkini geçen hafta büyük bir katılımla Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nde açmıştık. 15 Nisan’a kadar belirli periyotlar halinde devam edecek sergiler serimizin ikincisini Mevlana Kültür Evi’nde gerçekleştiriyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz bu sergide Mevlana Kültür Evi kursiyerlerimizin bin bir emek ve alın teri ile ürettiği ürünler sizlerin beğenisine sunulacak. Marifet iltifata tabidir sözünden hareketle kursiyerlerimizin emekleri bu sergi ile bir nevi görücüye çıkıyor. Bütün Adanalı hemşerilerimizi 22 Ocak Cuma gününe kadar açık kalacak olan Mevlana Kültür Evi sergimizi gezmeye, bu eşsiz eserleri görmeye davet ediyorum.”dedi.

FİNALDE BÜYÜK SERGİ

15 Nisan’a kadar farklı tarihlerde diğer Kültür Evlerinde de devam edecek sergilerin sonunda büyük bir final sergisi düzenleyeceklerini belirten Başkan Çelikcan, “İnşallah bu sergilerin ardından dönem sonunda çok görkemli bir şekilde Yüreğir Kültür Merkezimizde sezon finalini yapacağız. El emeği, göz nuru bu eserler özellikle genç kızlarımız ve kadınlarımızın ne kadar başarılı olduklarının bir göstergesi. Kültür Evlerimizi açarken en önemli hedefimiz kadınlarımız ve genç kızlarımızın dört duvar arasından kurtulmalarını sağlamak ve ne kadar üretken olduklarını ve olabileceklerini ortaya koymaktı. Bu sergilerle çalışmalarımızın, emeklerimizin sonucunu görmek bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.