YÜREĞİRDE AKİL GENÇLER MADDE BAĞIMLILIĞININ ZARARLARINI ANLATTI

YÜREĞİR KÜLTÜR EVİNDE 50 AKİL GENÇ SERGİ AÇTI

Yüreğir Belediyesi'nin 2014 yılında başlattığı 'Uyuşturucuya Hayır' etkinliği kapsamında oluşturduğu 14-29 yaş arası 50 genç Fatih terim Kültür Evinde resim sergisi açtı. Geçen yıl oluşturulan bu akil gençler topluluğuna ' Madde Bağımlı İle Mücadele' konusunda eğitimler verildi. Özellikle okullarda ve bulundukları ortamda madde bağımlılığının zararlarının çevrelerine anlatılması sağlandı.  Projeye katılan öğrenciler kendilerine desteklerinden dolayı Başkan Çelikcan'a teşekkür ettiler.

Fatih Terim Kültür Evinde düzenlenen resim sergisi açılışında bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yapılan çalışmanın sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirtti. Geçen yıl başlatılan ve birçok ünlü ismin katıldığı 'Uyuşturucuya Hayır' etkinliğinin birçok ünlü isim tarafından desteklendiğini belirterek 'Başta Mili Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, sinema sanatçımız Hülya Koçyiğit, Adana Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız ve bürokratlarımız katılarak etkinliğimize katkıda bulunmuşlardı. Bu etkinliğimiz çerçevesinde oluşturulan 10 kız 40 erkek toplam 50 akil genç adını verdiğimiz arkadaşlarımız derslerini aksatmadan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Proje ve Strateji Derneği' ile ortak yürüttüğümüz 'Kendini Kurtaran Kaptan' adlı projemizi birlikte başarıyla tamamladılar.

AKİL GENÇLER FOTOGRAFÇILIK VE EBRU ÜRÜNLERİ SERGİLEDİLER

Proje boyunca gençlerimiz değişik etkinliklere katıldılar. Gençlerimizin tarihini daha iyi tanımaları amacıyla Çanakkale Şehitliğini ziyaret ettiler. Çanakkale Zafer etkinliğine katıldılar. 5 ayrı Kültür Evimizde Fotoğrafçılık ve Ebru Sanatı dersleri alan gençlerimiz

ortaya çıkan ürünlerini sergilediler. Duygularını düşüncelerini bu sergide ortaya koydular.

UZMANLAR UYUŞTURUCUNUN ZARARLARINI ANLATTILAR

Proje kapsamında gençlerimize konunun uzmanlarınca uyuşturucunun zararları ve madde bağımlılığının dehşet verici görselleri gençlere anlatıldı. Bu gençlerimiz okullarında ve bulundukları ortamda uyuşturucunun ve madde bağımlılığının ne kadar kötü bir şey olduğunu çevrelerine anlattılar.

KÜLTÜR EVLERİMİZ SOSYAL PROJELERİN MERKEZİ OLDU

Yüreğir'de hizmete açtığımız 11 adet Kültür Evi bu tür etkinliklerin gerçekleştirme merkezi oldu. Adana bulunan bütün sivil toplum örgütleri işbirliği yaparak birçok projemizi buralarda hayata geçirdik. Bu tür etkinliklerden bu güne kadar binlerce vatandaşımız faydalandı.' şeklinde konuştu.