BAŞKAN ÇELİKCAN’DAN KUTLU DOĞUM MESAJI

YÜREĞİR DE KUTLU DOĞUM HAFTASI COŞKUSU

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Kutlu Doğum Haftası’nın amacının insanlar arasında sevgi, barış ve hoşgörü ortamının yaygınlaşmasını sağlamak olduğunu belirterek; ‘Kutlu Doğum Haftası’nı kutlamaktaki gayemiz Yüce Peygamberimiz Hz.Muhammed (sav) getirdiği eşsiz elmas kıymetindeki değerleri, evrensel iyilik ölçülerini tüm insanlığa sunmak; barış, hoşgörü ve kardeşlik ortamı meydana getirmektir. O’nun sünneti, sadece müslümanlar için değil, bütün insanlığın mutluluğuna ve kurtuluşuna ışık tutabilecek kadar parlaktır.

Bu vesile ile tüm insanlığa örnek olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in daha iyi anlaşılabilmesi ve insanlığa sunduğu değerlerin yaşanabilmesi ve yaşatılabilmesi için tüm vatandaşlarımızın Kutlu Doğum Haftasını içtenlikle kutluyorum.’ diyerek 'Kutlu Doğum Haftası' etkinliklerinin birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine faydalı olması temennisinde bulundu.

YÜREĞİR'DE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ

1 HAFTA SÜRECEK

Yüreğir Belediyesi Kutlu Doğum Haftası'nı coşkulu bir şekilde kutlayacak. Her gün bir kültür evinde ve kültür merkezinde  'Kutlu Doğum Haftası'na' yönelik etkinlikler gerçekleştirilecek. Yüreğir'in değişik bölgelerinde,  kültür evleri ve kültür merkezinde 10 bin fidan dağıtılacak. (Keçiboynuzu, Fıstık Çamı ve Selvi Çamı). Başkan Çelikcan yaptığı açıklamada 'Hadisi Şerifte belirtildiği üzere ' Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikiniz.' şeklinde buyrulmuştur. Bu amaçla bir fidan da siz dikin kampanyası başlatmış bulunmaktayız. Tüm halkımızı 'Kutlu Doğum Etkinliklerimize' bekliyoruz.' şeklinde konuştu.

Bunun yanı sıra  kültür evlerinde ve kültür merkezinde Kuranı Kerim Tilaveti, ezgiler, ilahiler, Peygamber Efendimizin hayatının anlatan konuşmalar, gül suyu ve güllü lokum dağıtılacağını belirten Başkan Çelikcan 'Kutlu Doğum Haftasını kardeşlik ortamında coşkuyla kutlayalım.' dedi.