BÜYÜK ZAFER YÜREĞİR KÜLTÜR MERKEZİ’NDE COŞKU İLE KUTLANDI

Yüreğir Belediyesi ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümünü Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlikle kutladı. Başkan Çelikcan, “Çanakkale, iman dolu kalpleri ile düşmana geçit vermeyen, vatan topraklarını çiğnetmeyen, millet olma şuurunu kavramış ecdadın destanıdır.”dedi.

MEHTERAN VE TİYATRO OYUNU

Yüreğir Belediyesi ‘18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100’üncü yıl dönümü dolayısı ile bir dizi etkinlik düzenledi. Yüreğir Kültür Merkezi’ndeki program  saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından minik öğrencilerin mehteran gösterisi ile başladı. Yüreğirlilerin ilgi ve coşkuyla izlediği mehteran gösterisinin ardından Yazar ve Yönetmenliğini Halil Nakkaş’ın yaptığı bir diriliş destanı ‘Bu Vatan Bizim’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın ev sahipliği yaptığı etkinliğe Yüreğir İlçe Jandarma Komutanı Sadık Tatar, Ak Parti Yüreğir İlçe Başkanı Ahmet Çözer, Halkevleri müdürleri, gazi aileleri ve diğer davetliler katıldı.

BAŞKAN ÇELİKCAN: “ÇANAKKALE BİRLİK VE BERABERLİĞİN SİMGESİDİR!”

Etkinliğe gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı Yüreğirlilere teşekkür eden Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan konuşmasında, “100 yıl önce bugün gerçekleşen büyük zaferi ve bu kahramanlık destanını bize armağan eden ecdadımızı, aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum. Tarihimizin dönüm noktası olan bu büyük zafer ‘kaderin üstünde bir kader’ olduğunun en güzel ispatıdır. Çanakkale, bir milletin yeniden diriliş destanıdır. Çanakkale, iman dolu kalpleri ile düşmana geçit vermeyen, vatan topraklarını çiğnetmeyen, millet olma şuurunu kavramış ecdadın destanıdır. Çanakkale, on beşli çocukların fedakarlık destanıdır. Birlik ve beraberliğin simgesi olan bu büyük zafer ecdadımızın emaneti, kurtuluş mücadelemizin temelidir. Bizde milli mücadelenin 100’üncü yılında ilçemizde ‘Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı’nı gerçekleştirerek uyuşturucu ile mücadeleyi başlattık. Ecdadımızın emanetini ilelebet koruyacağız. Bu vesile ile kahramanlarımıza, aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.